Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Λαρνακα, Cyprus
Είμαι ένα φαλκόνι της Ελεονώρας πάνω από τη γυναίκα Μεσόγειο...

Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2008

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ






Είμαι ο Cjamal από την Costa Rica. Κοιμάμαι ήσυχα με τον αδερφό μου. Φαντάζομαι θα ξεκουράζεστε κι εσείς μετά από το ψεσινό ξεφάντωμα. Καλή χρονιά.









Είμαι η Natashenka από Ουκρανία. Εύχομαι να περάσατε καλά ψες. Εγώ είχα δύσκολο πελάτη. Καλή χρονιά.







Είμαι ο shyam από το Νεπάλ. Σας φιλώ. Μόλις τελειώσω τη μικρή δουλίτσα που έχω, θα διασκεδάσω μαζί σας. Φαντάζομαι κάτι θα έμεινε στο τραπέζι. Καλή χρονιά



Σας χαιρετούμε κι εμείς με τη σειρά μας απ' τη δουλειά. Κάποιοι πρέπει να δουλεύουν έτσι; Καλή χρονιά.





Καλημέρα. Είμαι η Ionela από τη γειτονική Ρουμανία. Συγωρέστε που δεν είχα καλό ξύπνημα. Σίγουρα και κάποιοι από σας θα ξύπνησαν με τις ανάποδές τους. Καλή χρονιά.




Καλή χρονιά κύριε...





Είμαστε ο Νeaz και ο Σabah από το Ιράκ. Ευτυχώς για μας έχουν φτάσει οι σωτήρες. Ο φίλος μας ο Ammar θα έγινε αλοιφή ψες, σαν πολλούς από εσάς. Δεν ξυπνάει με τίποτα. Καλή χρονιά.








Είμαι ο Aimable από τη Ρουάντα. Ο άγιος Βασίλης έφερε και σ' εμένα παιγνιδάκια. Πόσο μοιάζουν με τα παιγνιδάκια των παιδιών σας... Καλή χρονιά
Είμαστε ο Dawit, ο Solomon και ο Μulugeta από την Αιθιοπία.
Δε τα καταφέραμε να παρευρεθούμε στο πάρτυ ψες. Ελπίζουμε να κοιμηθείτε καλά για ν' αντέξετε τα σημερινά φαγοπότια. Καλή χρονιά.





Και κάτι για σένα ΩΣΗΕ. Από μας, όλα τα παιδιά του κόσμου, πολλές ευχές για καλή διασκέδαση ΚΑΙ σήμερα. Σε ευχαριστούμε προσωπικά που έκανες αυτό το αφιέρωμα πίνοντας το ζεστό καφεδάκι σου από καφέ που μαζέψαμε στην Αιθιοπία με τα χεράκια μας. Φάε ακόμα ένα μπισκοτάκι λευκής σοκολάτας. Μη ντρέπεσαι. Καλή χρονιά.

32 σχόλια:

Καπετάνισσα είπε...

Και να΄χα λόγια να πω...
Ευχές για να σκεπάσω τη καρδιά που τρέμει...

Λέω να πιάσω τα χέρια τ' αμήχανα να γίνουν χάδι. Ταξίδι πάνω στο κάθε παιδί το κακοποιημένο, το μόνο, το ξεχασμένο, τον παρατημένο στην άκρη-άκρη της ζωής.

Δεν έχω άλλο να ευχηθώ μα να βλαστήσει φέτος γερά η αγάπη.
Ρίζες βαθιές να βγάλει.
Τι να πεις... Ο,τι τον προστάζει η συνείδησή του τον καθένα.

Το φως προς τα που στρέφεται, το ξέρουμε όλοι.

Φιλί και δάκρυ μαζί.
Για ό,τι χάνεται στο πέρας των καιρών και στο τέρας των ανθρώπινων ψυχών, για ό,τι απελπισμένα μέσα μας, με λιγοστό οξυγόνο ανασαίνει.

Φέτος, να΄ταν να γύριζε ο κόσμος τούμπα...

Ναταλία είπε...

Με πόνεσε αυτό...
ΠΟλύ.....
Φταίει που πίνω ακόμα καφέ.....
Φταίει που δεν μπορώ να κάνω τίποτα...
Φταίει που ακόμα πιστεύω σαν ηλίθια ρομαντική πως όλα τα παιδιά του κόσμου οφείλουμε να τα έχουμε ευτυχισμένα....

Καλή τους χρονιά....
Γιατί η δική μας θα είναι ακριβώς όπως εμείς θα τη φτιάξουμε.
Αυτοί, δεν έχουν επιλογή......

η ψυχη μου το ξερει είπε...

Καλή Χρονιά,Ωσηέ μου!
Όταν ό άνθρωπος δεν έχει τη δύναμη να ελέγξει τη ζωή του,τότε, το μόνο που του απομένει, είναι να διασκεδάσει τους φόβους του...
Καλή διασκέδαση,καλέ μου...για να ζούμε με λιγότερους φόβους,από όπου κι αν προέρχονται :)

φιλούθκια πρωτοχρονιάτικα!!!

ΩΣΗΕ είπε...

Καπετάνισσα, ναι, να ταν να γύριζε τούμπα ο πούστης...

Ναταλία, πράγματι ΔΕΝ έχουν επιλογή... εμείς τι κάνουμε;

Ψυχούλα μου καλή... τελικά διεσκέδασα πάλι...

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

η ψυχη μου το ξερει είπε...

Καλωσορίσατε από σήμερα...στην ευρωζώνη!!!Έκανες ανάληψη ευρώ; :)

Κάτια είπε...

Με διέλυσες...Δεν μπορώ να πω τιποτε...Νομίζω ότι τα λόγια είναι πολύ λίγα και φτωχά...

Αλεξία Ηλιάδου (synas) είπε...

Καλή σου χρονιά, μικρέ προφήτη.

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Ντροπή σε όλους ΜΑΣ
μα πιο πολύ σ' ΕΚΕΙΝΟΥΣ...
Που μαζεύουν χρήματα, υποτίθεται,
και τα οποία είτε δεν αρκούν..
είτε τρώγονται στη διαδρομή....
Σ' εκείνους που μάχονται (πάλι υποτίθεται) για την ειρήνη
και πρώτοι ψηφίζουν τους βομβαρδισμούς...
΄Ασε... τα παιδιά αυτά δε θέλουν μόνο χάδι, χρειάζονται πολλά

ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΧΡΟΝΙΑ!!!

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

ΩΣΗΕ είπε...

Κάτιά μου, η σιωπή σου είναι αρκετή...

Synas, να περιμένουμε την τύχη να μας χαμογελάσει; όχι, δε θα πάρω, ευχαριστώ. Αυτή τη χρονιά δε θα κάτσω να δω τι θα φέρνουν οι μέρες. Θα τις φέρνω εγώ προ τετελεσμένων!

Γλαρένια μου, ώσπερ είπας: Ντροπή σε όλους ΜΑΣ

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ σε όλους σας,
αφήνω εωθινή κραυγή

ΩΣΗΕ είπε...

ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ :

ΑΠΟΥΣΙΑΖΩ ΣΕ 36ΩΡΗ ΒΑΡΔΙΑ. ΚΕΡΑΣΤΕΙΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΦΘΟΝΟ ΠΟΤΟ
ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ
ΚΑΙ ΖΕΣΤΕΣ ΑΓΚΑΛΙΕΣ

ΘΑ ΣΑΣ ΔΩ ΑΥΡΙΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Σπύρος είπε...

Καλημέρα Χρόνια πολλά καλή χρονια :) ευχομαι οτι καλύτερο για το νέο έτος μέσα απο την καρδιά μου με υγεία , και αγαπη :) και οτι πραγματικά επιθυμείς..

Εικόνες που σοκάρουν αλλά ειναι η πραγματική σημερινή αλήθεια στο κόσμο που ζούμε . . . ευχομαι λιγότερες τέτοιες εικόνες ...και ότι καλύτερο για τους ανθρωπους που πραγματικά το έχουν ανάγκη:)

hasapi grammata είπε...

pikres, efstoxes, evloges kai diaforetikes efhes gia to neo etos.

xoris mpiskota me lefki sokolata alla me diathesi kai prothesi na voithisoume simpadika olous kai ola

ena fotino me igia kai xara 2008 kai se esena kai se osous epirreazisssss. tetoiou tipou epirroes einai omorfes kai diaforetikes... ousiastikes tolmo na po

Ra Ma είπε...

Πολύ δυνατό post! Μπράβο.

Καλή Χρονιά. Αν και εύχομαι να μην ξαναδούμε τέτοιες εικόνες, του χρόνου δυστυχώς πάλι εδώ θα είναι...

Roadartist είπε...

Αχ τι να πω.. Το ξέρω οτι οι ευχές είναι ..λίγες!.. Όπως είπε κ ο Μαρκόνι, δυστυχώς πάλι εδώ θα είναι.. Όπως λέει και το τραγούδι του Μάνου "αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ".. Τα φιλιά μου.

Feidias είπε...

Καλημέρα φίλε ωσηέ!Στέλνω απ τη δουλειά,αφού λουφάρισα λίγο περνώντας απ το σπίτι,βρίστηκα με έναν ταξιτζή,έκανα μια μεγαλοπρεπή σούζα στη Πειραιώς,μέτρησα τα λεφτά της εξόφλησης στη τράπεζα,βλαστήμησα που δε με φτάνουν και για ταξίδι που ετοιμάζω και για άλλο ένα παντελόνι,έτσι ν αλλάζω βρε αδερφέ,συνέχεια με τα τρία ίδια τζιν??Χάρηκα και κοιταζόμουν με μια ξανθιά έξω από ένα καφέ,ξεροκοίταζα μια μηχανάρα έξω απ το ίδιο καφέ κι αναρωτιόμουν τρόπους να έβαζα δόσεις να την αποκτήσω,πήρα ένα καφέ τελικά και ήρθα στη δουλειά με γκρίνια που δεν είμαι σπίτι μου να ξεκουραστώ απ το 48ωρο ξενύχτι,μεθύσι,χαρτί,και όλα τα συναφή!Σκεφτόμουν λοιπόν μια ανάρτηση να κάνω για ευχές σε όλους για τη καινούργια χρονιά με αισιοδοξία και ωραίες εικόνες,κάτι βαθύ,λίγο μελαγχολικό,να έχει και λίγο χιούμορ,μουσικούλα,κ.τ.λ. κ.τ.λ.,κινηματογραφικά πράγματα δηλαδή!!!Καπνίζοντας κι εγώ λοιπόν ευτυχισμένα απολαμβάνοντας τον διπλό εσπρέσσο,μπήκα στο μπλοκ και είδα την ανάρτηση σου....
Μέχρι να φτάσω σπίτι θα την έχω ήδη εξακοντίσει απ το μυαλό μου γιατί δε με παίρνει να τη κρατήσω,θα μου χαλάσει την όρεξη καταρχήν!!Θα δώσω όμως ένα ευρώ στο παιδί στα φανάρια γιατί μ έκανες και αισθάνθηκα άσχημα και υπόσχομαι να μην μπω ποτέ σε sites παιδικής πορνογραφίας,και στο παιδί μου,αν αποκτήσω κάποτε δε θα του πάρω όπλο για παιχνίδι,αλλά αν το ζητήσει δε μπορώ να του αρνηθώ γιατί πως θα του εξηγήσω το γιατί δε θέλω??Εξάλλου κι εγώ αν είχα ένα όπλο είναι στιγμές που θα το χρησιμοποιούσα,είμαι σίγουρος για αυτό!Γιατί είμαι οργίλος και δε με νοιάζει!Tα παιδιά της Αιθιοπίας που δε θέλω να ξέρω τα ονόματα τους και υπόσχομαι και αυτά να τα έχω ξεχάσει,μέχρι να κάτσω στο τραπέζι που είμαι κι εγώ καλεσμένος,γιατί θέλω να φάω τα καλούδια απερίσπαστος φίλε μου και να πιω όσο αντέχω να έχω ζάλη στο μυαλό μου και να είμαι ερωτικός και προσηνής και ευχάριστος και μάγκας και ωραίος και γοητευτικός,όχι θλιμένος γιατί μία δύο δε θα με ξανακαλέσει και κανένας...Εξάλλου υπάρχουν πάντα οι βραδυές αυτοκριτικής βαθιάς πολύ,με φίλους εξίσου ευαίσθητους σ αυτά τα θέματα και με λίγη βότκα παραπάνω όλοι αφήνουμε ένα δάκρυ ανθρωπιάς να κυλήσει στο μάγουλο!
Τώρα την αηδία που αιθάνομαι αυτή τη στιγμή την οφείλω σε σένα και σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για αυτό γιατί μου αξίζει,αλλά θα τη καταπολεμήσω με το καπνιστό ψάρι και τους άλλους μεζέδες που με περιμένουν,παρέα με ουζάκι φυσικά!Τότε θα ξανακλάψω μέσα μου που θα έχω μια συγκίνηση απ τη ζάλη,αλλά θα το ξεπεράσω εύκολα κι αυτό γιατί η ζωή μου είναι τόσο μα τόσο μακριά απ όλα αυτά.....θα προσευχηθώ όμως,όσο μπορώ,θα κάνω έρωτα όμως,όσο μπορώ,θα προσπαθήσω πολύ να λέω Δόξα τω Θεώ αντί για γαμώ τη τύχη μου,ότι μπορώ θα κάνω να αισθάνομαι πιο άνθρωπος,ό,τι μπορώ να μαλακώνει η καρδιά μου και να μην αμαρτάνω με την αχαριστία μου απέναντι στο αίμα του κόσμου που χύνεται άδικα κάθε λεπτό,να αισθάνομαι λιγότερο ένοχος μπροστά σ αυτές τις εικόνες,που ΦΥΣΙΚΑ θα υπάρχουν μέχρι το τέλος του κόσμου,όσες ευχές και να κάνει κανείς!Αυτό μπορώ να κάνω,παραπάνω δε θέλω,δεν είμαι ηλίθιος εθελοντής που ξοδεύει τη ζωή του εκεί κάτω σε μια άγνωστη ήπειρο να περιθάλπτει παιδιά,ούτε άγιος του Θεού να φύγω ερημίτης συγκλονισμένος απ το κακό στο κόσμο,να λιώσω τη σάρκα μου απ τη προσευχή για τον κόσμο!Ένας Διονύσης ακόμα είμαι μόνο που σκέφτεται τι είναι καλύτερο να αναρτήσει στο πρωτοχρονιάτικο μπλοκ του!!!!!!

Νάσαι πάντα καλά ωσηέ,σε φιλώ πολύ και αδερφικά,μέσα απ τη καρδιά μου!Καλή βάρδια να έχεις φίλε.

purple είπε...

καλη χρονια σου ευχομαι!
ενοχες και μετα ξανα στη ¨"ζωουλα¨" μας...

σα είπε...

Εύχομαι ο νέος χρόνος να μας φέρει όλους ένα βηματάκι πιο κοντά σ΄ αυτό που είναι η όντως Αγάπη και να μας δίνει τη δύναμη να αγωνιζόμαστε για αυτό. Πολύ με άγγιξαν τα λόγια κι οι εικόνες.

Θερμές ευχές για στιγμές γεμάτες έμπνευση και χαρά μέσα στο 2008!

ΩΣΗΕ είπε...

LOCKHEART, καλώς σε βρίσκω. Δυστυχώς οι ευχές μας δεν είναι αρκετές. Και του χρόνου μια από τα ίδια... Καλή σου μέρα και καλό χρόνο. Τα λέμε

hasapi grammata, Καλημέρα και σ' εσένα με πολλές ευχές. Ουσιαστικό θα ήταν να μπορούσαμε ουσιαστικά να προσφέρουμε και όχι μόνο τις ελάχιστες στιγμές τύψεων. Σε χαιρετώ φιλικά.

ΩΣΗΕ είπε...

radio marconi, καλώς ήλθες. Δυστυχώς έχεις δίκιο. Και έχουμε όλοι το χεράκι μας σ' αυτό.


Roadartist, οι ευχές όντως είναι λίγες και μικρές. Θα ήταν σωστότερο παρά να έχουμε τύψεις, να έχουμε μετάνοια, γιατί αυτή υπονοεί αλλαγή του νου. Δε βλέπω ν' αλλάζουμε όμως...

Καλημέρα με ένα φτερούγισμα

ΩΣΗΕ είπε...

Φειδία μου, τα είπες όλα, τα ίδια κι εγώ! Τελείωσε τώρα η βάρδια μου και μαγειρεύω μια μεγαλόπρεπη μακαρονάδα. Ψες την έβγαλα με τσίπουρο σκέτο. Μάλλον όχι σκέτο, με περισσή μελαγχολία. Σε χαιρετώ φίλε.


Μωβένια μου καλή μου όπως τό' πες. Ξανά στη ζεστή μας δυτική φωλίτσα!

σα, καλώς μας ήρθες. Αγάπη με κεφαλαίο έ; Πόρρω απέχουμε, άγνωστη λέξις...
Αντεύχομαι, θα τα λέμε.

Αφήνω σε όλους μια βύθιση του φαλκονιού με μια υπόκωφη κραυγή

nyctolouloudo είπε...

αουτς!
πονάει πολύ, εμάς που καθόμαστε μέσα στην θαλπωρή του σπιτιού μας και σκεφτόμαστε τις επόμενες αγορές μας!

καλή χρονιά με ηρεμία και γαλήνη για πολλές ψυχές!

stalamatia είπε...

Ντρέπομαι που έχω τη δυνατότητα να πίνω καφέ και να γράφω στον υπολογιστή ,όχι ότι δεν ξανάδα τέτοιες φωτογραφίες αλλά να μερικές φορές ίσως λόγω ημερών φαντάζουν πιο δυνατές.
Καλή χρονιά

ΩΣΗΕ είπε...

Σταλαματια, Νυχτολούλουδο, μόνο ντροπή μας πρέπει...


Α! και καλώς ήλθες Σταλαματια.

Equilibrium είπε...

Αν και το είδα καθυστερημένα, ένιωσα και πάλι ένοχος. Που εγώ έχω τη ζωούλα μου, κι ενώ παρακολουθώ τέτοια θέματα και ενίοτε δραστηριοποιούμαι εθελοντικά, πάλι στον ίδιο παρανομαστή καταλήγω: κάποια στιγμή μου φαίνονται τόσο ξένα μες στην τραγικότητά τους, αποσύρομαι και επιστρέφω στην ένοχη ζωούλα μου. Και νιώθω ανίκανος να κάνω "τη διαφορά" μόνος μου... Η σκέψη μας δεν αρκεί, το μόνο σίγουρο.

ΩΣΗΕ είπε...

equi, δεν αρκει, πράγματι...

Ιάκωβος είπε...

γίνεσαι σοκαριστικός, στο τέλος. Δυστυχώς ως μεμονωμένα άτομα δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι..
Ιάκωβος

ΩΣΗΕ είπε...

Ιάκωβε δεν γίνομαι εγώ σοκαριστικός. Η κατάσταση ΕΙΝΑΙ σοκαριστκή...

Και μπορούμε να κάνουμε κάτι... ένα λιθαράκι ο καθένας μας

Σκορπινα είπε...

Καλησπέρα...
Πέρασα να πώ μια καλησπέρα...
Με ανατρίχιασε αυτό το ποστ...
Έχεις δίκιο...Ποιός σκέφτηκε αυτούς τους ανθρώπους, έστω και για μια στιγμή αυτές τις μέρες?
Κανείς ΜΑς...Όσο πονόψυχοι και αν το παίζουμε...

Καλή χρονιά να έχεις...

Λωτοφάγος είπε...

Καλή χρονιά. Μπήκα στο μπλογκ σου επειδή με εντυπωσίασε το όνομα και δέχτηκα μια γροθιά στο στομάχι! Ναι, σκέφτομαι συχνά αυτούς τους ανθρώπους και ότι είναι θέμα τύχης πού θα γεννηθείς και τι! Δεν ξέρω πώς να βοηθήσω, απλώς ελπίζω και αγωνίζομαι όπως μπορώ.

mahler76 είπε...

Τώρα αυτό παίζει να είναι το πλέον σημαντικό "εορταστικό" ποστ που διάβασα. Γιατί αυτές τις μέρες ξεχνάμε πως για όλους δεν είναι γιορτινές και που τη στιγμή που εμείς γκρινιάζουμε που δεν έχουμε τον τέλειο γκόμενο, άλλοι δεν έχουν τίποτα.
Να είσαι καλά.

lemon είπε...

Πωπω φίλε μου, αυτό κι αν ήταν χαστούκι.. Και ήρθαν και οι λεπτομέρειες από το Φειδία και με αποτελείωσαν...
Και εμάς η ασχολία μας είναι τι είδους ποστ να κάνουμε αύριο...

Και που ντρέπομαι, κάνω τίποτα; Βοηθάει σε τίποτα; Όχι. Το ξέρω.
Λέμε ένα τέλος πάντων και προχωράμε...

ΩΣΗΕ είπε...

Σκoρπίνα,
Λωτοφάγε,
lemon,
mahler76,

απλά θα το ξεχάσουμε... για να μπορέσουμε να ζούμε χωρίς ενοχές... μέχρι να το θυμηθούμε ξανά τυχαία... και για πολύ λίγο

Καλή βδομάδα και καλώς ορίσατε