Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Λαρνακα, Cyprus
Είμαι ένα φαλκόνι της Ελεονώρας πάνω από τη γυναίκα Μεσόγειο...

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2008

ΣΤΑΧΥΟΛΟΓΗΜΑΤΑ



''Όλα πια ήταν τόσο μακρινά. Κρυμμένα
πίσω από αιώνες στοιβαγμένους σε σωρούς
από τίποτα.''

Οι καιροί Αλλάζουν



''Και τώρα έχασα την ήρεμο ενατένιση. Πού ν' αφήσω το βάρος του εαυτού μου; Δεν μπορώ να συμφιλιωθώ με του κήπους. Τα βουνά με ταπεινώνουν. Για να δώσω τροφή στους λογισμούς μου, παίρνω το μεγάλο, δημόσιο δρόμο. Δύο φορές δε θα ιδώ το ίδιο πράγμα. Οι χωρικοί που στέκονται απορημένοι, έχουν την άγνοια και την υγεία. Τα σπίτια τους είναι παλάτια παραμυθιού. Οι κατσίκες τους δε μηρυκάζουν σκέψεις. Χτυπώ το πόδι και φεύγω. Περπατώ ολόκληρες μέρες. Πού πηγαίνω; Όταν γυρίσω το κεφάλι, ξέρω πως θ' αντικρίσω το φάσμα του εαυτού μου.''
Καρυωτάκης, Φυγή


''Οι πρώτες ηλιακτίδες πετάγονται σαν ανατολίτικο χαρέμι και χαδεύουν απαλά την περήφανη μορφή του μυστήριου καβαλιέρου. Είναι μια μορφή γνώριμη... πολύ γνώριμη. Είναι γύρω στα τριάντα και κάτι, λεβεντάνθρωπος, γερό σκαρί. Τα μάτια του λαμπυρίζουν μεσ’ το χάραμα αντανακλώντας το τελευταίο αστρικό φως και χαμογελάει μ’ ένα χαμόγελο που του χάρισε η λευκή γοργόνα. Τα ρούχα του έχουν το χακί χρώμα του πολέμου και στην αριστερή τσέπη του χιτωνίου έχει για παράσημο μια κηλίδα ελληνικό αίμα.''
Το Φαλκόνι της Ελεονώρας


''...τότε θα σε αγγίξει ο θάνατος...
...εσύ να σκέφτεσαι...
...πως όλα είναι...
...ένα παραμύθι μόνο...
...Πάντα χωλαίνει
ο χάρος
μες στα
παραμύθια...''
Σ. Λιακάτου, ...Και Όλα Είναι Ένα Παραμύθι Λογικό...


''Η αλήθεια είναι αμαρτία. Η πιο χοντροκομμένη, η πιο αφιλάνθρωπη μορφή της ψευτιάς. Να την πει κανείς μόνο για να σώσει το κεφάλι από κρεμάλα, μόνο τότε πρέπει''
Ν. Καββαδίας, Βάρδια


''Τα βλέμματα του ιατρού εκπεπληγμένα συνηντήθησαν μετά των ειδικών μου ουχ ήττον εκπεπληγμένου. 'Οτε ο Σελήμ ανέκτησε δυνάμεις:

- Αλλά τι ανάγκη, λοιπόν, ευλογημένε, τω είπον, τι ανάγκη να συλλογίζεσαι τόσον! Δεν έβλεπες την δουλειάν σου.

- Οι Ρούσσοι ήλθαν πάλιν εις την Βουλγαρία! είπεν εκείνος φιλοτίμως. δεν το έμαθες ακόμη;

- Ω! τους ψεύτας, τους κακούργους! ανεφώνησα τότε, ολίγον έλειψε να καταστρέψουν την ζωήν ενός ανθρώπου. Δεν σε υπεσχέθην εγώ να σε φέρω τας μόνας αληθινάς ειδήσεις; Μάθε λοιπόν από εμένα, φίλε μου, ότι ούτε ήλθε, ούτε θα ξαναέλθη πλέον Ρώσσος εις την χώραν του Σουλτάνου.

- Αν αγαπάς τον Θεός σου! ανεφώνησεν έξαλλος, πλην οδυνηρώς ο Τούρκος. Αλήθεια, δεν ήλθαν; 'Ελα να σε φιλήσω! Οι οφθαλμοί του ήστραψαν απαισίως. - Ας αγαπάς τον Θεό σου! Δεν θα έλθουν πλέον;

Ο ιατρός παρεμβάς αίφνης μεταξύ ημών με απώθησεν αποτόμως από της κλίνης του νοσούντος, αποταθείς δε προς αυτόν σοβαρώς:

- Φίλε μου, τω είπεν, έχεις ανάγκην ησυχίας. άφησε τους Ρώσσους να κουρεύωνται και κύτταξε την υγείαν σου!

Ασυνάρτητοι τινές λέξεις του Σελήμ έφθασαν μέχρις ημών. την επιφώνησιν: Αλλάχ! Αλλάχ! την ηκουσα διακεκριμένως.

'Οτε ο γιατρός ηγέρθη από της στρώμνης του νοσούντος και με ητένισεν, είχε το πρόσωπον λευκόν ως πανίον και τους οφθαλμούς διεσταλμένους εκ φρίκης.

- Πάγει, εψέλλισε με τρέμοντα χείλη. Τον εσκότωσε η χαρά του!...

Δευτέρα προσβολή της νόσου έθηκε πέρας εις τας βασάνους του γηραιού στρατιώτου, και: ο Τούρκος έμεινε Τούρκος.''

Γ.Μ. Βιζυηνός, Ο Μοσκώβ-Σελήμ



''Το νεογνόν είχε γεννηθή προ δύο εβδομάδων. Η μητέρα του είχε κάμει βαριά λεχωσιά. Ήτο αύτη η κοιμωμένη επί της κλίνης, η πρωτότοκος κόρη της Φραγκογιαννούς, η Δελχαρώ η Τραχήλαινα. Είχαν βιασθή να το βαπτίσουν την δεκάτην ημέραν επειδή έπασχε δεινώς· είχε κακόν βήχα, κοκκίτην, συνοδευόμενον με σπασμωδικά σχεδόν συμπτώματα. Καθώς εβαπτίσθη, το νήπιον εφάνη να καλυτερεύει ολίγον, την πρώτην βραδιάν, και ο βήχας εκόπασεν επ’ ολίγον. Επί πολλάς νύκτας, η Φραγκογιαννού δεν είχε δώσει ύπνον εις του οφθαλμούς της, ουδέ εις τα βλέφαρά της νυσταγμόν, αγρυπνούσα πλησίον του μικρού πλάσματος, το οποίον ουδ’ εφαντάζετο ποίους κόπους επροξένει εις τους άλλους, ουδέ πόσα βάσανα έμελλε να υποφέρη, εάν επέζη, και αυτό. Και δεν ήτο ικανόν να αισθανθή καν την απορίαν, την οποίαν μόνη η μάμμη διετύπωνε κρυφίως μέσα της: «Θε μου, γιατί να έλθη στον κόσμο κι αυτό;»

Παπαδιαμάντης, Φόνισσα

32 σχόλια:

faraona είπε...

Εδω θα σχολιασω αργοτερα αλλα σου αφησα μηνυματα σε μενα και στο προηγουμενο σου ποστ!11.30.Αν δεν κοιμηθηκες γραψε κατι.

ΩΣΗΕ είπε...

faraona μου σπευδω να δω. Φιλάκια

faraona είπε...

Ωσηε να πας απο το μπλογκ μου στο ''ανωνυμοι μελαγχολικοι''.Ειναι ομαδικο μπλογκ και αρχισα να γραφω κι εκει.Επισης ειναι και ο Αλ οn line.
Φιλακι___________τοσο μεγαλο.Αν δεν νυσταζεις τα ξαναλεμε.

η ψυχη μου το ξερει είπε...

Αχ,Ωσηέ μου! "Η φόνισσα" μ'έχει σημαδεύσει βαθιά...Από τα αγαπημένα μου μυθιστορήματα!

φιλώ σε απαλά...

Καλό σου ξημέρωμα,ποιητή μου!

ΩΣΗΕ είπε...

Faraona μου, πέρασα κι από κει. να γίνω λες μέλος; Μα είμαι μελαγχολικός; δεν ξέρω. Νομίζω δεν είμαι! χαχα. σε φιλώ κι εγώ.


Αχ ψυχή μου. Παπαδιαμάντης. Ο άγιος των γραμμάτων! Φιλώ σε, φιλώ σε, φιλώ σε...

faraona είπε...

Ε!ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ .Εισαι μελαγχολικος και χαρουμενος μαζι!Γραφει και ο Λοκ εκει.Εμενα μου το προτεινε η Μαριαλενα!Ουτε ξερω πως με βρικε.Θα ρωτησω και θα σου πω!

Al the Bike είπε...

Μα είμαι μελαγχολικός;(δικό σου)
Είσαι,είσαι μην το ψάχνεις
Αλλη στιγμή του χωροχρόνου θα σου στείλω φωτογραφίες από τη Λήμνο για λεζάντες.

ΩΣΗΕ είπε...

καλά καλά με πείσατε. Πω πω ρε παιδί μου. Ρε συ ΑΛ είσαι μέλος; Επιμένω δεν είμαι μελαγχολικός. αφού γελάω πολύ. χαχα. Υπέροχες οι φωτό σου ΑΛ

κυκλάμινο είπε...

Ωσηέ μου, πόσο καιρό είχα να διαβάσω καθαρεύουσα; Ούτε που θυμάμαι!
Να είσαι καλά! Κάνε κανένα μεγαλύτερο γράμμα, γιατί διαβάζουν και γέροι σαν κι εμένα!
Καλό βράδυ!

κυκλάμινο είπε...

Ωσηέ μου, πόσο καιρό είχα να διαβάσω καθαρεύουσα; Ούτε που θυμάμαι!
Να είσαι καλά! Κάνε κανένα μεγαλύτερο γράμμα, γιατί διαβάζουν και γέροι σαν κι εμένα!
Καλό βράδυ!

ΩΣΗΕ είπε...

Κατερίνα μου καλησπέρα. Έχεις δίκιο. Το διορθώνω πάραυτα.

Al the Bike είπε...

Μέλος προσπαθώ να μην είμαι. Πουθενά. Δεν τα καταφέρνω πάντα. Δέχομαι όμως
Μπροστά
Al

ΩΣΗΕ είπε...

Αλ, πάω για ύπνο πριν μεθύσω εντελώς. πήγαινε κι εσύ να μη νιώθω πως ξηλώνω την παρέα!

faraona είπε...

Εδω γινονται οι συνωμοσιες λοιπον!Αλ και Ωσηε σας εγκαλω στην ταξη.Αχ τι καλα να γραφουμε ολοι μαζι!Που εισαι Ωσηε ?αστον παιδι μου που θα κοιμηθει απο τωρα!Ελα απο μενα καλε εσυ ....εεεε !!!ρωτησα κατι στο μπλογκ μου ειναι αφημενο χωρις απαντηση.Απαντησε Αλ αμεσως.

faraona είπε...

Ωσηε μου αν πηγες για υπνο καληνυχτα ονειρα καλα και κουραγιο !
Ελα στρατηγε μου!θΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ,ΜΠΟΡΑ ΕΙΝΑΙ!

Al the Bike είπε...

Ενα carburateur έβηχε και πάω να του δώσω φάρμακα για να αναρρώσει Αντε να πλαγιάσεις με τα όνειρά σου.
Al

ILIAS είπε...

Καλημέρα Ωσηέ και καλή ξεκούραση. Ελπίζω να περάσουν τα δύσκολα της δουλειάς σύντομα...
Και γω μέσα αυτό το Σ/Κ lol, τα οικονομικά βλέπεις, τι να πωλέον για τα γραπτά και τα ποιήματά σου, λέω να σταματήσω να σχολιάζω, απλά υποκλίνομαι σε κάθε νέα σου ανάρτηση. Δεν έχω διαβάσει κιόλας βλέπεις όσο εσύ.
Είδα το σχόλιό σου για τα Starbucks. 1 φορά πήγα και ο καφές τους ήταν τόσο άχρηστος που δεν ξαναπήγα άρα δε μου κάνει εντύπωση οτι τον αγοράζουν 1$ το σάκκο. Αυτό που μου έκανε εντύπωση αλλά δεν το ανέφερα μιας και ήθελα να εσιάσω στα υπόλοιπα που διάβασες, είναι οτι στοιχίζει στην Ελλάδα ακριβότερα από οποιαδήποτε Ευρωπαϊκή χώρα και ας μην ξεχνάμε οτι έχουμε τους χαμηλότερους μισθούς. Καλή σου νύχτα και καλό κουράγιο

ΩΣΗΕ είπε...

Faraona and Al τώρα παώ για ύπνο, πραγματικά! το είπα 10 φορές απόψε. Ωρα να το κάνω!!! Ευχαριστώ για την συντροφιά.



΄΄Εκτωρ, ευχαριστώ, θα περάσουν οι δυσκολίες, μη φοβάσαι. Ο καφές έπρεπε να τον παιρνουμε δύο ευρώ και πολλά είναι άμα σκεφτείς πως οι μισθοί είναι χάλια. Ευτυχώς εμείς εδώ κάτω έχουμε καλύτεορυς μισθούς, αλλά νομίζω είναι ακριβότερο το κόστος ζωής. θα κάνουμε κανένα εμπάργκο; τι λες; Σκέψου τον αιθίοπα που κουβαλά το σακί με τον καφέ για ένα ξεροκόμματο για να πλουτίζουν οι πολυεθνικές που ΕΜΕΙΣ στηρίζουμε...
Καλό βράδυ, τα λέμε

Al the Bike είπε...

Κοιμήσου αγγελούδι μου γλυκά με το τραγούδι μου

faraona είπε...

Σε νανουριζει κιολας!!!!Ααααα !!!Τον αθλιο,εμενα τιποτα.Κατι ξερες καληνυχτες ,κανενα φιλι πουουου και που....καλα θα σου πω εγω αμα σε ξαναμιλησω!Ακου αγγελουδι του!Κλειωωωωωω!Ακους???

ILIAS είπε...

Ήδη κάνω εμπάργκο σε ότι μπορώ φίλε μου. Αλλά δυστυχώς 1, 100 , 1000, δε φτάνουν... Αχ βρε Ωσηέ λέγανε οτι ο Έλληνας δεν έχει καταναλωτιλη συνείδηση και είχαν δίκιο. Και να δείς πώς αμέσως ο Έλληνας την απέκτησε... και πώς οι πολυεθνικές δημιούργησαν τα καρτέλ....και όπου και να πάς να αγοράσεις κάτι είναι ίδια τιμή....και πουθενά κρατικός παρεμβατισμός....γιατί λέει έχουμε φιλελεύθερη αγορά ποροσφοράς και ζήτησης και φταίμε λέει εμείς για την ακρίβεια, οι καταναλωτές!!!!! (λόγια του υφυπουργού οικονομίας του Ελλαδιστάν στα δελτία ειδήσεων σήμερα σ.σ χτές).
Όσο για το κόστος ζωής στην Κύπρο, λές είναι χαμηλότερο; Πόσα χρόνια έχεις να έρθεις πάνω στους Καλαμαράδες φίλε μου...
Η Ελλάδα, αυτή τη στιγμή και επειδή τυγχάνει να κατάγομαι από την Κρήτη έχει το ακριβότερο κόστος ζωής και τους χαμηλότερους μισθούς στην Ευρώπη των 25. Η Αθήνα μέσα σ'ένα χρόνο ανέβηκε 32 θέσεις στη λίστα με τις ακριβότερες πρωτεύουσες του κόσμου και φιγουράρει κοτσονάτη στην 29η θέση παγκοσμίως! Άντε και στις πρώτες 10 λέω γω για φέτος. Για να αγοράσω σπίτι 2άρι ας πούμε στην Κυψέλη, θέλω 150,000€ αν συνεχίσω θα βαρεθείς.
Ο καφές στη χειρότερη καφετέρια της Αθήνας θα τον βρείς 3€ μίνιμουμ. Και στη επαρχία μη νομίζεις οτι τα πράγματα είναι καλύτερα.
Στο blog μου έχω ήδη ετικέτα Μποϋκοτάζ-Boycott. Είμαι ανοιχτόε σε προτάσεις.

Σε κούρασα, αλλά άνοιξες μεγάλο θέμα!

Άντε καλή ξεκούραση και δε φοβάμαι, θα περάσουν οι δυσκολίες, άστο λίγο και το blog να αράξει, δε σε παρεξηγεί κανείς. Φιλιά σταυρωτά, 3 φορές, αντρικά Σερβοπαλαιοημερολογήτικα :) ---> Δεν είμαι παλαιοημερολογίτης, αλλα και να ήμουν θα άλλαζε κάτι;

Πω ρε παιδιά sorry, excuse moi, έγραψα πάλι ολόκληρο κατεβατό.
Τί να κάνουμε, Ωσηέ είν'αυτός...

faraona είπε...

Περασα τωρα απ την Καλιναμα !Εχει αναρτημενο ενα ποιημα σου για την Κλειω!Αχ βρε Ωσηε!Ευαισθητη ψυχη που εισαι!
Οσο για τα παραπανω οπως σου ειχα πει,τα διαβασα και το καταφχαριστηθικα!Φιλι_________τοσο μεγαλο και αγκαλια σε σενα και την Κλειω σου!

Φαίδρα Φις είπε...

καλημέρα ωσηέ μου,
πάντα, με όσα γράφεις και παραθέτεις,ανασύρεις και διεγείρεις το σύνδρομό μου,της υπερηχητικής διατύπωσης στιγμιαίων ή και μονιμότερων "εμμονών" μου...

μαριάννα είπε...

- Με σφίγγει μια αλήθεια , της παραδίνομαι . Με σφίγγει μια
άλλη , κι αυτηνής της παραδίνομαι . Διατρέχοντας του μυαλού
την ωμότητα . Λέω αίμα του ψύλλου κι αμέσως
οσφραίνομαι ρούμι .

- Παραδέρνεις . Αλλά εμένα τα μάτια μου διεκδικούσαν ενότητα
οπτικής , εκκένωση τραγωδίας . Ουδέποτε υπέφερα τις
αντιφάσεις . Αμφί και ρέπω , όχι !

- Χρεμετίζεις φαντασία.

[ Την ημέρα εκείνη γεννήθηκα μόνος μου , δεν είχα βιολογικό
προηγούμενο . Σούρθηκα στην τρώγλη της απλής αριθμητικής .
Εκεί διαλάμποντας ενωτίστηκα κόκαλα . ]

Υπερφίαλο φως ισχνότητα του έρωτα !
Τι να τα λέμε. Αυτοψυχίατρος είναι ο ποιητής
με καθαρό οινόπνευμα .
Κυρίως θα λεγα θεοσταγής και προ-ιούσα σφήκα .
Θα γαλαζώσει πάλι .

- Μα είναι κι ο άλλος έρωτας , ο γενετήσιος .

- Τι να σου κάνει αυτός . Αν θέλεις , βάζει λίγα παγάκια στη
μελαγχολία μου .

Νεολιθική Νυχτωδία Στην Κρονστάνδη
Νίκος Καρούζος

Kαλημέρα! Υπέροχο ποστ! Το κάνω συχνά κι εγώ... :)
Σε φιλώ ποιητή μου!

ΩΣΗΕ είπε...

Φαραώνα, Αλ, ευχαριστώ για την παρέα ψες. Σήμερα είχα φιλοξενούμενους. Ηταν η μπλογκερ Hliodendron με την οικογένειά της. Απόψε ίσως επιστρέψω αργά στους ιστοχώρους. Αν δεν με δείτε χαρείτε γιατί πάει να πει πως κοιμήθηκα! Τρέχω στην Καλυνάμα, να δω τι έφτιαξε!!! Φιλιάααα



Έκτωρ, σ' αυτό το μπλογκ δεν απολογούμαστε! είναι χώρος που δεν παρεξηγούμαστε, εκφράσου ελύθερα. Βλέπω πάει για πρωτιές η Αθήνα! Αμ πως να περνά ο κοσμάκης; Ενώ άλλοι κάνυν καταθεσεις εκατομμυρίων για πλάκα... Χαιρετώ



Φαίδρα μου, σ' ευχαριστώ πολύ. Είναι πολύ όμορφο ν' ασχολείται μια καταξιωμένη πέννα μαζί μου. Ευχαριστώ ξανά, καλησπέρα.



Γητεύτριά μου, υπέροχο σχόλιο!!! Και μου είναι άγνωστο του αμαθή!!!!
Σε φιλώ, σε φιλώ.

Μαρια Νικολαου είπε...

Ελάχιστα τα αξιολογα βιβλια.. Η ΦΟΝΙΣΣΑ ειναι ενα απο αυτα ..

ΩΣΗΕ είπε...

Μαρία μου, θα συμφωνήσω φυσικά...

Καλησπέρα

Feidias είπε...

Και τώρα έχασα την ήρεμη ενατένιση.Που ν' αφήσω το βάρος του εαυτού μου;...
Ποιός θα διαβάσει τέτοια λόγια και δε θα αναστενάξει βαθιά?
Μόνο αυτό αν έγραφε ο Καρυωτάκης θα αρκούσε να τον κατατάξει στη χωρεία των μεγάλων ποιητών...

...και δεν ήτο ικανόν να αισθανθεί καν την απορίαν..."Θε μου,γιατί να έλθει στον κόσμο κι αυτό;"
.....Θυμάσαι πάντα ταπεινούς γίγαντες,μια τον Κόντογλου,τώρα τον Παπαδιαμάντη και με συγκινείς πάρα πολύ φίλε μου πάρα πολύ....αξίζει ο Παπαδιαμάντης ένα δικό του ολόδικο του ποστ,εσύ που μπορείς αξίζει να το κάνεις και να βάλεις να ακούσουμε ταπεινό εωθινό,απ αυτά που έψαλε μόνος του σκυφτός στο τραπεζάκι στη Δεξαμενή,πίνοντας τη ρετσίνα του...
Του Φαλκονιού της Ελεονώρας αντιγράφω πολλά απ αυτά που αναρτά και τα φυλάω,μέχρι να τα δω σε σελίδες χάρτινες να τα φυλάξω όπως τους αξίζει!Αμήν και πότε να το δούμε...
Σε καληνυχτώ φίλε μου και χαιρετώ, με άκρατο οίνο υψώνοντας το ποτήρι μου.
Καλή εβδομάδα και κράτα ε?¨Ολα θα πάνε καλά με τη δουλειά,έχει ο Θεός!

kalynama είπε...

Κάθε φορά που διαβάζω όσα γράφεις, χάνομαι...
Υπάρχουν στιγμές που δεν έχω λέξεις να γράψω όσα συναισθήματα μου δημιουργούνται από αυτά...
Μονάχα ένα εύχομαι... να είσαι πάντα καλά... να ε ι σ τ ε πάντα καλά... να χαίρεστε όσα η ζωή σας έχει χαρίσει...
και είναι πολλά αυτά... πολλά και μοναδικά.

Καλό βράδυ Κωνσταντίνε και Κλειώ μου...

Χαμόγελα σας αφήνω... πολλά χαμόγελα...

marianaonice είπε...

Όμορφα συνταιριασμένα αποσπάσματα.
''Όλα πια ήταν τόσο μακρινά. Κρυμμένα πίσω από αιώνες στοιβαγμένους σε σωρούς
από τίποτα.''
Μ΄ αρέσει πολύ αυτό! Λες έτσι νάναι η ζωή μας, στοιβαγμένοι σωροί από τίποτα;;
Και η Φόνισσα μου ξύπνησε παιδικές μνήμες όταν κάποτε ο πατέρας μου κάθε απόγευμα με έβαζε να του διαβάζω από τα άπαντα του Παπαδιαμάντη και η Φόνισσα ήταν το αγαπημένο μας διήγημα.
Καλή εβδομάδα και φιλάκια πολλά.

Haris είπε...

Εμένα μου άρεσε το απόσπασμα του Καββαδία. Γενικά, όλη Βάρδια, είναι ένα μακροσκελές ποίημα. Έτσι ένιωσα μόλις το τέλειωσα.

ΩΣΗΕ είπε...

Φειδία μου, ήμουν εκτός χθες βράδυ, είδα το πρωί την κλήση σου. Λοιπόν, ναι, ταπεινοί γίγαντες και στυλοβάτες των γραμμάτων και της πίστης.¨Καλή η ιδέα για το ποστ, θα το ετοιμάσω! Ευχαριστώ σε πολύ, καλή βδομάδα και σ' εσένα. Όλα θα παν καλά.



Νάμα μου, απλά, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ




Παγομαριάννα μου, αυτή είναι η πιο ωραία φράση που έχω γράψει ποτέ. Νομίζω δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα, αλλά μια συναισθηματική κατάσταση, που αν είναι μόνιμη, τότε υποκαθιστά την πραγματικότητα. Καλή βδομάδα



Χάρη, έχω διαβάσει τη βάρδια πάνω από 7 φορές ολόκληρη και δεκάδες φορές τα κομμάτια που μ' αρέσουν περισσότερο. Είναι όπως τα λες. Καλή βδομάδα